12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yılını Fatsa Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuzun konferans salonunda kutladık. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Orhan CELEPCİ liderliğinde öğrencilerimizin hazırladığı program büyük beğeni topladı.

İstiklal Marşı, tam bağımsızlık ve kurtuluş savaşı mücadelesi veren kahraman ordumuzun gösterdiği iman, inanç, cesaret, kararlılık ve hürriyet aşkını en güzel ve coşkulu bir şekilde ifade etmektedir.

İstiklal Marşımızın içeriğinde bulunan duygu ve mana derinlikleri Milletimizin öz benliğini yansıtmaktadır. Dizelerde geçen bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden temel değerlerimizdir.

Bizlere miras olarak bırakılan bu eşsiz eser ve şanlı Türk bayrağı, Milletimiz var oldukça; geleceğimize yön vermeye, kutsal vatanımızın semalarında ilelebet yankılanmaya ve dalgalanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 103.yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimi sunuyoruz.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 15:05 - Görüntülenme: 87