Ağu

Dünyanın en iyi Açık Yüzme Yarışması olarak bilinen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında bu yıl 35.si düzenlenen yarışmada sporcular Anadolu yakasındaki Kanlıca İskelesinden Avrupoa Yakasındaki Kuruçeşme Parkına kadar 6,5 km lik parkuru yüzerek geçtiler.

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Zehra YILDIZ ilk defa katıldığı yarışı başarı ile tamamladı ve boğazı yüzerek geçmeyi başardı.

Boğazı 59 dakikada geçmeyi başarıpkendi yaş grubundan 130 yerli ve yabancı elit sporcu arasından18.olmayı başardı.Zehra öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

BAŞVURULAR OKUL İDARESİNE VELİ İLE BERABER YAPILACAKTIR.

(2) Anadolu meslek programında kayıtlı bulunan 11 inci sınıflardan Anadolu teknik programına geçiş şartların taşıyan öğrenci ve velileri;

a) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 30 uncu maddesi gereğince 11 inci sınıfı doğrudan geçmeleri ve 9, 10 ve 11 inci sınıf ortak derslerinin ağırlıklı yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının en az 70 olması koşuluyla Anadolu teknik programına geçiş için başvuru yapabilir.(Meslek Dersleri Not Hesaplanırken dahil edilmiyecektir)

FATSA TİCARET ODASI OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

Fatsa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun KARATAŞ beraberinde Yönetim Krulu üyeleri ile birlikte okulumuzu ziyaret etti.

Okulumuz ve okulumuzda verilen eğitim hakkında Müdürümüz Şerafettin GÜR, Müdür Yardımcımız ve Meslek Dersleri öğretmenlerimizden bilgiler alan Tayfun KARATAŞ' la  okulumuzla ilgili yapılabilecekler hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Okul Müdürümüz Şerafettin GÜR, okulumuzu ziyaret eden Fatsa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun KARATAŞ ve beraberindekilere teşekkür etti.

(Sayın Fatsa Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ'ın Facebook sayfasından alıntı yapılmıştır.)

MESLEK LİSELERİ MEMLEKET MESELESİ…

Bugün Odamız Yönetim Kurulundan Çalışma arkadaşlarımla birlikte Fatsa Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulunduk ve üretimlerini yakından inceleme fırsatımız oldu.

Defaatle vurguladığımız gibi meslek liseleri hakikaten de bir memleket meselesidir. Bu bağlamda okulumuz da adeta bir fabrika gibi çalışıyor ve temizlik ürünleri, ağaç işleri, metal işleri gibi alanlarda başarılı üretimler gerçekleştiriyor.

Bu başarılı üretim süreci de bir yandan ilgili sektörler için aynı zamanda yetişmiş eleman desteği de sağlıyor ve öğrencilerimizin kariyer gelişimine erken aşamada eşsiz bir katkı sağlıyor.

Bu anlayışın önünü açan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde emeği olan herkese teşekkür ederken Okul Müdürümüz Sayın Şerafettin Gür nezdinde de tüm  öğretmenlerimizi ve bu başarının parçası öğrenci kardeşlerimi içtenlikle tebrik ediyorum.

Not:Sayın Fatsa Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ'ın Facebook sayfasından alıntı yapılmıştır.

Haz

Mersin ilinde düzenlenen 2023 Yılı Okul Sporları Geleneksel güreşler de Okulumuz Fatsa Gazi MTAL öğrencisi Yasin Dilemek 45 kg Türkiye Şampiyonu olmuştur.Çalıştıran Antrenörüne ,Öğrencimizi ve Ailesini tebrik ederiz.

Haz

Nevşehirde düzenlenen 2023 Yılı Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası 100 m ve 400 m koşularında okulumuz Gazi Mtal  öğrencisi Kubilay Dilemek Türkiye 3.sü olmuştur.Öğrencimizi Ailesini ve Kazım ŞİMŞEK Öğretmeninimizi tebrik ederiz.

Yabancı Dil Laboratuvarımızda DİYALEKT Çalışmalarına Başlandı   -

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen DİYALEKT dijital eğitim platformu, her yaştan ve seviyeden kullanıcının İngilizce öğrenme sürecini keyifli ve zahmetsiz hale getirmek için özel olarak tasarlandı. Platform, yeni başlayanlardan ileri düzey öğrencilere kadar her düzeydeki kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamak için çok çeşitli eğitim etkinlikleri sunuyor. Bu etkinlikler, dinleme, okuma, konuşma ve yazmadan oluşan dört temel dil becerisini hedefleyerek kullanıcılara kapsamlı bir öğrenme deneyimi sağlamak için tasarlandı. DİYALEKT, etkileşimli ve ilgi çekici içeriğiyle, kullanıcıların öğrenme sürecine katılımını artırmayı ve İngilizce gramer kurallarını, kelimeleri ve doğru telaffuzu eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Okulumuz öğrencileri, yabancı dil öğretmenleri rehberliğinde yabancı dil laboratuvarımızda DİYALEKT çalışmalarına başladı. Öğrencilerimizin EBA şifreleriyle diyalekt.eba.gov.tr adresinden veya DİYALEKT uygulamasını indirerek ulaşabileceklerini ifade eden yabancı dil öğretmenleri, telefon veya bilgisayarı olmayan, internet erişimi bulunmayan öğrencilerimizin okulun imkanlarından faydalanabileceğini hatırlattı.

May

Ordu Üniversitesi ve Fatsa Belediyesi İşbirliğinde düz2nlenen Cumhuriyetin 100.yılına İlkadım Programında Doç.Dr Kemal Saylan okulumuza konuşmacı olarak gelmiştir

May

Okullarımızın ihtiyacı olan Öğretmenler Odası Donatım Malzemesi (Dolap, masa, koltuk takımı, sandalye, pano vestiyer v.b) üreitimi devam ediyor.

Nis

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ OKUL SPORLARI MASA TENİSİ TURNUVASINDA KUBİLAY DİLEMEK ORDU İL 1.Sİ OLARAK KONYADA YAPILACAK TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILMAYA HAK KAZANMIŞTIR.EMEĞİ GEÇEN KAZIM ŞİMŞEK ÖĞRETMENİMİZE İDARECİMİZE VE AİLESİNE TEŞEKKÜR EDER TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BAŞARILAR DİLERİZ.